ДП "Чернівецький облавтодор"

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Сайт НОВИНИ Діяльність Ліквідація наслідків повені продовжується

Ліквідація наслідків повені продовжується

Внаслідок паводку, що стався на Буковині 23-27 липня 2008 року особливо постраждали автодороги та мости у Путильському районі. Один з таких об’єктів- автодорога державного значення  Р-62 (Криворівня)-Вижниця-Сторожинець-Чернівці, яка сполучає Івано-Франківську область та районний центр Путила з Чернівцями. На км 21+100, як і багатьох інших місцях, майже повністю було підмите водою і в результаті зруйноване земполотно та дорожня одежа.

У вересні цього року дві філії ДП «Чернівецький ОАД» - філія «Сторожинецький автодор» та філія «Путильський райавтодор» - приступили до зведення підпірної стінки довжиною понад 100 п.м. та висотою 4 м. Перед працівниками стояло непросте завдання : роботи по капітальному ремонту цього відрізку дороги  вартістю майже 1,8 млн.грн.потрібно було закінчити до настання зими, щоб забезпечити безпечний та безперебійних рух транспорту.При цьому в повному обсязі виконувались  планові роботи по поточному ремонту та експлуатаційному утриманню автодоріг. Колективи філій виконали поставлені задачі і за неповних чотири місяці виготовили та встановили майже 1000 шт. габіонних ящиків. В результаті цієї нелегкої, майже на 100 відсотків ручної роботи виросла міцна та надійна інженерна споруда, що зможе протидіяти будь-якій стихії.

На завершальному етапі робіт повністю було відновлене асфальтобетонне покриття та встановлено бар’єрне огородження. «Тепер ми їдемо по кусочку Європи»- сказали місцеві жител. 15 грудня 2009 року  державною комісією об’єкт був прийнятий в експлуатацію.