ДП "Чернівецький облавтодор"

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Сайт Про нас
 

 

 

 

        Дочірнє підприємство "Чернівецький облавтодор"

Крецу Віктор
Дмитрович Директор
         

            Чернівецька область - найменша область в Україні. Площа її становить усього 1.3% від загальної площі держави. Але, незважаючи на це, щільність автомобільних доріг на Буковині одне з найбільших серед областей України. Крім того, Чернівецька область є транзитною для автотранспорту, причиною чого є її прикордонне розташування з Молдовою то Румунією, яка, до того ж, є членом Європейського Союзу. Таким чином, автомобільні дороги в Чернівецькій області - пріоритетний напрям для обласних органів влади та органів місцевого самоврядування.
            Будівництвом, реконструкцією, ремонтом то утриманням автомобільних доріг у Чернівецькій області займається дочірнє підприємство "Чернівецький облавтодор". До структури облавтодору входять дванадцять філій: по одній у кожному районі, які обслуговують автомобільні дороги місцевого значення, та Чернівецька дорожньо-експлуатаційна дільниця (ДЕД), що обслуговує автодороги державного значення всієї області.
            Чернівецька ДЕД складається із чотирьох дорожньо-ремонтних пунктів, що розташовані по всій області та обслуговують відповідні ділянки доріг. Усього на обслуговуванні Чернівецького облавтодору перебувають 2868 км автодоріг, у тому числі 400 км доріг державного значення.
            Підприємство має потужний технічний ресурс • на озброєнні облавтодору понад 350 одиниць техніки, є своя бітумна база та 4 асфальтобетонних заводи з потужністю виробництва 1200 тонн асфальту в день.
            3 березня 2007 р. Чернівецький облавтодор очолив досвідчений дорожник Віктор Крецу.
Після детального вивчення перспектив і проблем підприємства було розпочато реалізацію одного з головних завдань - збільшення потенційної потужності до 80 млн. грн. виконаних робіт у рік. Було зроблено структурні коригування в керуванні підприємством, активно впроваджуються сучасні комп'ютерні технології.
            За темпами росту заробітної плати за перше півріччя поточного року ДП «Чернівецький облавтодор» є одним з найуспішніших серед облавтодорів України.
            На підприємстві працює 792 особи, і працівники цінують зусилля керівництва, що яскраво позначається на якості виконання поставлених завдань. Так, наприклад, незважаючи на зростання обсягів виробництва, штат працівників не збільшився. Саме трудовий колектив є запорукою успішної роботи дочірнього підприємства в конкурентному середовищі.
            У колективі сформувалися свої традиції, які поважає й шанує керівництво підприємства, також із задоволенням приймаються молоді кадри, які відразу ж оточуються увагою і турботою.
            Багато питань вирішуються завдяки позитивному контакту з органами місцевої влади. Так, голова Чернівецької облдержадміністрації Володимир Куліш оголосив 2008 рік "Роком доріг". У зв'язку з цим фінансування ремонту то утримання автодоріг з місцевих бюджетів буде збільшено в кілька разів.

            "Шляху в Європу • Європейську дорогу" - так вважає керівіництво області, твердо спираючись на професіоналізм і працьовитість шляховиків Буковини.